El món de les dones

8449320356.jpg

Fa dies vaig retallar un petit article del diari que parlava de la presentació d’un llibre del sociòleg Alain Touraine -publicat per Paidós, en català i castellà, i titulat El món de les dones-, perquè em van cridar l’atenció les idees que s’hi expressaven ja que connectaven amb moltes de les coses que van sortint en les nostres trobades: el canvi del món per part de les dones, el canvi de lògica dualista, prendre el poder de la pròpia vida, etc.:

Diu Touraine, segons el diari ADN:

“…las mujeres han vivido gran parte de la historia en un clima de totalitarismo….y ahora la mujer busca la reconstrucción social desde la propia realidad…….

la mujer…quiere…reunificar la sociedad polarizada del mundo masculino; entre cuerpo y mente, entre sexo y amor, entre vida laboral i familiar…todo ello gracias a una nueva construcción de la identidad femenina…”

Al web de l’Institut Français de Barcelona -on va presentar aquest llibre el maig passat- Touraine diu “vull mostrar que les dones creen una nova cultura, i després vull definir la naturalesa històrica i social d’aquest daltabaix cultural……. Espero sobretot demostrar amb aquest estudi la necessitat de trencar amb el discurs del tipus “no s’hi pot fer res” i contribuir a fer redescobrir les dones pel seu paper d’actrius socials –posant de manifest els objectius que tenen, els conflictes en què es veuen implicades i la seva voluntat de ser les protagonistes de la seva pròpia existència”.

Més informació:

Dades bibliogràfiques del llibre

Article del diari Avui

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s