Jo dormo, qui fa el somni?


La dona dels somnis de Maribel Pallejà

Sobre el “Taller de somnis”

JO DORMO, QUI FA EL SOMNI?

He tingut la sensació de que aquesta pregunta quedava suspesa a l’ aula , resonava a l’ aula …No se si és tan enigmàtica com ho veig jo ?

M’ ha fet pensar en dormir i somiar com a dues accions diferenciades, una per a descansar el cos i l’ altra per a descansar l’ànima, i també per a nodrir-la. El dormir com a mitjà per arribar a somiar.

Quan anem a dormir ens abandonem, pensem en que el nostre cos descansi i també la nostra ment que coordina el cos , però no pensem en que somiarem tant sí com no, que els efectes d’ aquests somnis condicionaran el nostre temps de vigilia .

No diem “bona nit m’ en vaig a somiar que estic molt cansada” ens deixe’m portar per la son , que agosarades que som ! no sabem que ens espera !

Hem deixa’t enrere el dormir,se suposa que el dormir és el mitja per poder arribar a somiar.

Deixe’m de funcionar amb el jo vigilant i passem a viure altres móns reals, en una altra dimensió . És potser ,en aquesta dimenensió on es barejen les energies dels essers vius, humans i animals, i és aquest l’ espai que compartim ?No teniu somnis on surt gent que no coneixeu? paissatges que mai heu vist?

Qui ens guia cap el somni?

NOIES, HO DEIXO AQUÍ I OBRO EL DEBAT… M’ HE EMBOLICAT UNA MICA .

UNA ABRAÇADA A TOTES

2 pensaments sobre “Jo dormo, qui fa el somni?

 1. Estic d’acord amb tu en que la qüestió de “si jo dormo, qui és el qui està fent el somni” és sorprenent, enigmàtica, inquietant…

  Però sigui qui sigui qui faci el somni, el que em sembla important és saber què fer amb aquestes vivències que tenim, com relacionar-nos-hi i que ens puguin servir per plantejar-nos moltes preguntes que poden ser útils per a la nostra vida diürna.

  M’ha agradat la teva idea del somni com a descans de l’anima, és bonica, però jo potser el veuria més com una acció per cridar-nos l’atenció, per conversar amb nosaltres. És un dir….no hi havia pensat mai en aquests termes.

  Per cert, em pots donar la referència del llibre que has comentat que estaves llegint sobre els somnis?

  Bé, bona nit. Me’n vaig a dormir i a veure si rebo una carta i desitjo que vosaltres també en rebeu moltes.

 2. Hola Rosa, Hola a totes,
  T’he contestat per mail . Potser poso el títol aquí per si hi ha alguna altra lloba que l’ interessa:
  ” El sueño Lúcido”, de la Dra Consuelo Barea.
  És un llibre de treball, centrat, sobretot, en aquells sommis que reconeixe’m que són somnis mentres dormim. Fullegeu-lo bé abans de fer la despesa.
  Portaré el llibre a la propera sessió.
  Una abraçada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s