El cos absent i present de Marc Sellarès

Comparteixo un escrit de la poeta Meritxell Cucurella-Jorba sobre “El bosc de les creus”, una acció artística-ritual de dol que un artista i bomber ha portat a cap al Bages-Anoia després d’un incendi. Es d’un gran impacte i d’una sensibilitat i una gosadia que reconeixerem com a molt properes.

deldesitx

He llegit, he vist i he intuït tantes superfluïtats al voltant d’EL BOSC DE LES CREUS, obra descomunal en tots els sentits, de l’artista –i després bomber– Marc Sellarès, que aquests darrers dies de concreció numèrica i de fi de cicle em superen. Un exemple, només: no fa falta exalçar la cosificació de la dona d’una manera totalment buida de sentit arran de les creus per impressionar. L’obra de Sellarès parla per se. I diu molt.

IMG_20160724_141547

Em vaig impressionar amb la seva darrera creació des del primer moment que en vaig tenir notícia. Era a través d’un diari comarcal que deia que un bomber havia començat a fer un ritual de dol amb les restes de l’incendi del 26 de juliol al Bages-Anoia. Els incendis sempre ens cremen una part de nosaltres, i els bombers són els herois que el subconscient col·lectiu idolatra com els homes que evitaran que…

View original post 1.171 more words

Un pensament sobre “El cos absent i present de Marc Sellarès

  1. Rosa, moltes gràcies per portar al cau de llobes aquest artista i el seu gest tan necessari: ritual de dol perquè segueixi fluint la vida… amb aquestes creus que tantes vegades hem dibuixat per marcar i fixar també alguna pèrdua en el nostre recorregut vital… M’ha arribat molt l’article de la poeta Meritxell Cucurella-Jorba, em sembla d’una sensibilitat aguda i lúcida… És hora, sí, de crear nous símbols i d’activar antics rituals… Chantal Maillard assenyalava que “un símbol s’activi significa que quelcom el descobreixi dins seu. Qui descobreixi un símbol descobreix una força” escribía la poeta… El gest creatiu i compassiu de Marc Sellarès ens ho recorda… i ens necessita a tots nosaltres per activar-ho…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s