Presentació de “India” de Chantal Maillard

Imatge

L’acte serà a càrrec d’Agustín Pániker, Manuel Ramírez i l’autora.

  • Dilluns 12 de maig
  • 19:30h
  • La Central (c/Mallorca) (Mallorca, 237 / 08008 BARCELONA)

 

Els textos reunits a India van ser escrits entre 1987 i 2012. Abasten doncs un període de vint-i-cinc anys, temps suficient per oferir no només la perspectiva d’una evolució personal, sinó també una imperiosa i progressiva interrogació per l’esdevenir d’una cultura que no es reconeix en els nous models globalitzants. Mostren una realitat en procés de metamorfosi permanent i abordada des de diferents angles. La teoria del rasa a l’estètica índia, les estratègies orientals davant la mort, el significat del gest a la dansa tradicional, la relació de Schopenhauer amb les doctrines índies, la complexa immersió del subcontinent al capitalisme globalitzat, els arbres-temple a Benarés, l’economia de subsistència matriarcal davant l’economia de producció i creixement il·limitat, la creació de l’observador com a mètode de coneixement dels diversos plans de la consciència: tots aquests temes i molts d’altres s’entrellacen i s’uneixen en un mateix corrent indagador subterrani.
Els quatre tipus d’escriptura (diari, poesia, assaig i crítica) que el lector trobarà en aquest llibre són, en aquest cas, absolutament complementaris. Cada un d’ells respon a una manera de dialogar amb la realitat, de provocar-la, rebre-la i expressar-la: reunir-los permet oferir angles i derives que podran ajudar a imaginar la complexitat del món que descriuen.

Chantal Maillard és poeta i assagista. Va ser professora titular d’Estètica i Teoria de les Arts a la Universitat de Màlaga i es va especialitzar en filosofies i religions de lÍndia a la Universitat de Benarés.
Amb Matar a Platón va obtenir el Premi Nacional de Poesia 2004 i amb Hilos, el 2008, el Premi de la Crítica i el Premi Andalucía de la Crítica.

Font: La Central http://www.lacentral.com/web/presentaciones/?evento=97016

 

2 pensaments sobre “Presentació de “India” de Chantal Maillard

    1. Sí, lo habrá! Dulce (nuestra filmmaker!) está en ello!
      Un saludo virtual, Stalker, ya que no tuvimos oportunidad de saludarnos in vivo en La Central! La sensación de falta de tiempo, en esa tarde maillardiana, poco lo favoreció desde luego!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s